Gå direkt till innehåll
Albin Lee Meldau tar med sig en symfoniorkester och vänner till Avicii Arena den 25 mars

Pressmeddelande -

Albin Lee Meldau tar med sig en symfoniorkester och vänner till Avicii Arena den 25 mars

Albin Lee Meldau + hans musikaliska vänner + 65 personer starka Gränslandet SYMFONIORKESTERN. Det kommer verkligen att bli en mycket speciell kväll då en av landets mest folkkära artister fyller Avicii Arena 25 mars.

Det var 2018 som Albin Lee Meldau fick sitt bredare genombrott via TV4:s Så mycket bättre. Då han fyra år senare återvänder till programmet har mycket förändrats. Han har varvat svenska med engelska, sett hur publiken har vuxit sig större och större, åkt på utsålda turnéer och skämt bort oss med ett pärlband av fantastiska låtar. ”Josefine”, ”Forget About Us”, ”På riktigt” – höjdpunkterna är många. Då Albin nu är aktuell med nytt material på svenska passar han på att bjuda in till en oförglömlig kväll i Avicii Arena.

“För några år sedan blev jag inbjuden att spela på Gränslandet – symfonisk fest och det var en helt fantastisk upplevelse. Sedan dess har jag tänkt mycket på att göra en egen konsert i det formatet och nu blir det av! Jag längtar verkligen efter att få möta publiken tillsammans med alla dessa fantastiska musiker och mina vänner,” säger Albin.

Under ledning av dirigent Christian Karlsen kommer Albin Lee Meldau att spela tillsammans med Gränslandet SYMFONIORKESTERN. Den 65 personer starka orkestern kommer att klä Albins känslosamma låtar i en ny skrud och vi får chansen att upptäcka andra sidor av hans älskade låtskatt. För de nya orkesterversionerna står en av Sveriges främsta tonsättare – Benjamin Staern. Dessutom har Albin bjudit in en rad vänner som kommer att gästa honom på scen.

“Jag tänker på konserten som min ‘Elvis Christmas special”... fast den är i mars,” skrattar Albin.

Biljetterna släpps imorgon, fredag den 21 oktober, vid lunch via AXS.com

De två senaste somrarna har Albin Lee Meldau rest landet runt och sålt ut konsert efter konsert. Nu är det dags för fansen runt om i Sverige att komma till honom. Lördagen den 25 mars tar han, tillsammans med sina vänner och Gränslandet SYMFONIORKESTERN under ledning av dirigenten Christian Karlsen, över Avicii Arena.

Men innan dess kommer vi också få njuta av ny musik från hans medverkan i årets säsong av Så mycket bättre. Första avsnittet sänds på lördag 22 oktober och där bjuder Albin på en mycket personlig och känslig tolkning.

YOUTUBE | SPOTIFY | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | HEMSIDA

Presskontakt:
Johanna Boström Stone | johanna@clapyourhands.net | 070-640 85 04


Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Mikaela Lundberg

Mikaela Lundberg

Presskontakt Senior PR Manager
Isabel Rodriguez

Isabel Rodriguez

Presskontakt Senior PR Manager +46 76 117 21 93
Nellie Sörman

Nellie Sörman

Presskontakt PR Manager +46704713992
Janina Sibbel-Becker

Janina Sibbel-Becker

Presskontakt Senior PR Manager - International 073-643 45 55
Nina Thorsell

Nina Thorsell

Presskontakt Senior PR Manager 0736-827180
Malin Wiklund

Malin Wiklund

Presskontakt PR Manager 076 140 37 17
Sulekha Daar

Sulekha Daar

Presskontakt Senior PR Manager