Gå direkt till innehåll
Fotograf: Noah Fernström
Fotograf: Noah Fernström

Pressmeddelande -

Estraden släpper breakup-singeln “Gråter tillsammans över varandra” – om bandmedlemmarnas tidigare kärleksrelation

Estraden har under sin tid i rampljuset etablerat sig som en av Sveriges största hitmakare med mer än 240 miljoner streams i sin katalog. I dag släpper bandet breakup-singeln ”Gråter tillsammans över varandra”, som baseras på bandmedlemmarna Louise Lennartsson och Carl Silvergrans tidigare kärleksrelation. Efter att ha spenderat sju år tillsammans nästan hela deras vuxna liv kom den här singeln att bli deras mest personliga låt genom tiderna.

Lyssna på “Gråter tillsammans över varandra” här.

Louise Lennartsson berättar om låten:

”Det tog mig flera månader innan jag vågade visa den för Calle. Först visade jag den för Felix som började gråta och sa att vi måste släppa det här. Sedan vågade jag till slut visa den även för Calle och han kände samma sak. Det finns ingen låt som betyder så mycket för mig som ”Gråter tillsammans över varandra”. Varenda ord, andetag och ton är på riktigt och jag har aldrig känt mig mer naken i en låt”.

"Gråter tillsammans över varandra" är skriven av Louise Lennartsson, Fanny Hultman, Robin Stjernberg och Johan Lindbrandt samt producerad av Carl Silvergran och Felix Flygare Floderer.

Estraden består av tre låtskrivare, producenter och artister; Carl Silvergran, Felix Flygare Floderer och Louise Lennartsson. Deras musik kännetecknas av tydliga hookar där modern pop möter intim skörhet. De har belönats med nomineringarna ”Årets Grupp” på P3-Guldgalan, “Årets Pop” på Grammisgalan samt ”Årets Genombrott” på Musikförläggarnas pris. Under sommaren 2022 turnerade estraden över hela Sverige och hade bland annat ett stopp på Gröna Lunds scen.

Följ estraden: Facebook | Instagram | Youtube | TikTok

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Malin Wiklund

Malin Wiklund

Presskontakt PR Manager 076 140 37 17