Gå direkt till innehåll
Foto: Eva Edsjö
Foto: Eva Edsjö

Pressmeddelande -

Linnea Henriksson släpper albumet “Det lilla” och åker ut på unik Sverigeturné

Linnea Henriksson rivstartar våren med fulla krafter och avslöjar nu att hon släpper albumet “Det lilla” den 14 april, hennes första fullängdsalbum på sex år. Hon åker dessutom ut på en unik Sverigeturné för att förgylla scenerna runt om i Sverige och låter sin publik direkt få uppleva det nya albumet från platsen hon älskar mest scenen.

"Det lilla” är ett album som tar vid där mitt förra slutade. Jag slutade mitt förra album lyckligt, med en försiktig önskan om att få ”stå stilla, skaffa barn och grejer.” Mina album är mitt liv och de senaste åren har jag fått vara där – i ”det lilla” – och aldrig har jag upplevt större saker. Det har förändrat mig. Det har fått mig att ta radikala beslut. Lämna. Vårda. Bli beredd att dö för någon och samtidigt livrädd att allt ska ta slut. Jag har aldrig känt så starka känslor och samtidigt upplevt allt som så skört. "Jag har slutat bry mig, gamla drömmar känns så långt bort. Vill inte vara nån man minns sen. Det är för kort, det är för kort, livet är för kort." Det här är ett album mitt i upplevelsen när livet blir något helt annat. Ett album som mer än någonsin är för min skull. För att förstå det fula, fira det vackra och nånstans bara acceptera livet med allt som bara ingår och pågår och allt samtidigt. Jag är precis där jag vill vara och inget har känts större att berätta om än det lilla. Linnea Henriksson.

Albumet ”Det lilla” började med ett blogginlägg den 4 april 2020 och genom hela den tre år långa processen har hon låtit sina läsare följa med i livet och arbetet att forma ett nytt album, lika ärligt som resultatet. Stora delar av albumet är inspelat i hennes nybyggda studio, vid sommarstugan hon vuxit upp med. Linneas röst och hennes berättande står i fokus och både textmässigt och musikaliskt får vi genom ”Det lilla” möta en ny, fördjupad sida av Linnea Henriksson.

Albumet ”Det lilla” är ett texthantverk nästan uteslutande av Linnea Henriksson, med musik skriven tillsammans med Wille Alin, Johan Eckeborn, Alex Shield, Charlie Bernardo, Daniela Rathana, Elias Kapari, Johan Lindbrandt, Matilda Gratte, Albin Tjernberg, Linnéa Martinsson och Kerstin Ljungström. Albumet är producerat av Linnea Henriksson, Johan Eckeborn och Wille Alin som även spelar alla instrument förutom piano av jazzmusikern Mathias Landaeus, blås av David Bryntesson och handklapp från Linneas familj. Albumet är mixat och mastrat av Anders Hvenare.

Datum för turnén “Den lilla turnén”:

29/4 Vara Konserthus, Vara

5/5 Plan B, Tranås

6/5 Gummifabriken Värnamo

11/5 Skomakartorget, Halmstad

12/5 Västervik Resort, Västervik

14/5 Sara kulturhus, Skellefteå

16/5 Husumgården, Husum

17/5 Hullsta Gård, Sollefteå

18/5 Folkets Hus, Ramvik

19/5 Sundsvalls teater, Sundsvall

20/5 Heymakers, Falun

26/5 Folkparksteatern, Linköping

27/5 Steam Hotel, Västerås

3/6 Tovastugan, Nyköping

4/6 Under bar Himmel, Örebro

7/6 Bjursnäs, Bygdegård, Ljungbyholm

8/6 Lundsbrunn Bygdegård, Lundsbrunn

9/6 Gamla Skolan, Norra Unnaryd

10/6 Prostens Pizzeria, Skrea

16/6 Spelplats Vinbäcken, Kristianstad

17/6 Molkoms folkhögskola, Molkom

Fler spelningar kan tillkomma.

Boka biljetter till turnén här.

Linnea Henriksson har under sin tid i rampljuset etablerats i svenska folkets hjärtan, som en av landets mest uppskattade artister och låtskrivare. Hennes musik har streamats över 152 miljoner gånger och blivit en av de mest spelade på svensk radio. Hon har även befäst sig som ett naturligt sällskap i svenska folkets vardagsrum, som programledare för några av våra största tv-program (Melodifestivalen 2020 samt Musikhjälpen år 2021, 2014, 2015, reporter 2017). År 2018 medverkade hon även i TV4:s populära program “Så mycket bättre” och under 2022 tog hon sig an det hedersfyllda uppdraget och avslutade årets säsong av ”Sommar i P1”. Linnea har tre soloalbum och en jul-EP bakom sig samt belönats med priser på P3 Guld-galan (Årets Artist 2013 och Årets Pop 2019) och fina Grammisnomineringar (i kategorierna Årets pop och Årets artist, 2018).

FÖLJ LINNEA HENRIKSSON: Facebook I Instagram I Spotify I Youtube I Blogg


Ämnen

Kategorier

Kontakter

Malin Wiklund

Malin Wiklund

Presskontakt PR Konsult 076 140 37 17