Gå direkt till innehåll
Lou Elliotte är tillbaka med vårens anthem "Single"

Pressmeddelande -

Lou Elliotte är tillbaka med vårens anthem "Single"

Lou Elliotte är Louise Lennartssons (estraden) engelska soloprojekt som tog plats i rampljuset år 2020 med debutsingeln ”Best You’ve Ever Had” och efterföljande EP med samma titel. Efter att ha fokuserat på estraden och låtskrivandet med andra artister är nu Lou redo att släppa egen musik år 2023. Idag kommer första låten av två möjliga innan EP:n släpps senare i höst. ”Single” heter det första smakprovet. Det är en svängig popdröm som passar perfekt för våren och sena kvällar på dansgolvet. Inte nog med att Lou är högaktuell med ny musik släpper hon även samma dag en egendesignad klädkollektion.

”Lou Elliotte är glatt och smutisgt på samma gång. Det är ärligt och direkt men med glimten i ögat. Det är ganska obrytt helt ärligt, och jag älskar det. Det som kommer ut ur min mun blir texten. Jag känner att jag kanske inte alltid skrivit sån musik jag annars lyssnar på. När jag var tonåring älskade jag band. Allt från the Cardigans och Miike snow till two door cinema club. I och med 'Single' så känner jag verkligen att jag hittade tillbaka lite till det jag kommer från.”, säger Lou.

Första singeln från kommande EP:n heter ”Single” och är något vilseledande då Lou är lyckligt kär. Hon fortsätter: ”Jag tycker att det är väldigt svårt att skriva låtar när jag är lycklig och kär, så jag hade lite panik på väg till studion över att jag inte hade något bra tema som vi kunde skriva om. Skrollade igenom gamla anteckningar och hittade textraden "I love that I never have to be single again". Men den fick heta "Single", för att det är lite misleading. Vilket är kul.”

Lyssna på "Single" HÄR!

”Single” är skriven Lou, Iain James (Ed Sheeran, Little Mix) och Jarly (Becky Hill, Sigala, David Guetta). Jarly står även bakom produktionen.

I samband med singelsläppet kommer det även en klädkollektion vid namn ”Dumb”:Jag har alltid varit intresserad av kläder. Istället för att göra merch så ville jag göra ett klädmärke och det känns så roligt att få vara kreativ även på det sättet. Jag vill att allt jag skapar ska hålla en röd tråd och kläderna ska gå hand i hand med musiken. ’Dumb’ är lekfullt och färgglatt!”, säger Lou.

Lou Elliotte på SPOTIFY I INSTAGRAM I TIKTOK | FACEBOOK

  Ämnen

  Kategorier

  Kontakter

  Sulekha Daar

  Sulekha Daar

  Presskontakt Senior PR Manager