Gå direkt till innehåll
Sanna Persson Halapi sjunger Sång till Karl-Bertil Jonsson, 14år

Pressmeddelande -

Sanna Persson Halapi sjunger Sång till Karl-Bertil Jonsson, 14år

"Hasse & Tage har funnits med mig så länge jag kan minnas och just Sång till Karl Bertil Jonsson, 14 år har jag burit inom mig länge. Gunnar Svenssons melodi som full av vemod träffar en rakt i hjärtat. Tages text som på ett fantastiskt sätt fångar en ung människas klarsynthet och osjälviskhet. I sista raden får Karl-Bertil veta hut, och förlorar all sin vishet, det känns som att det händer oss allihop, och att vi sedan resten av livet kämpar för att få den tillbaka. Det bor en 14-årig Karl-Bertil i oss alla.

Per Åhlin

Det är svårt att tänka sig en jul utan Karl-Bertil Jonsson, och ännu svårare att tänka sig Karl-Bertil utan Per Åhlins fantastiska animation. Vi är bekanta sedan många år tillbaka genom hans legendariska studio Pennfilm i Hököpinge i Skåne där jag lagt röster till animerade filmer. Jag ringde honom en grå novemberdag för att fråga om jag fick använda mig av hans illustrationer till skivkonvolutet och han sa på sitt ödmjuka sätt, ”härmed godkänner jag att du får använda vad du vill”.

Sanna Persson Halápi är skådespelare och komiker boendes på Österlen, Skåne. Hon ligger bakom rymdvarelsen PAX (Vintergatan och PAX jordiska äventyr, SVT och reseledaren Jolanta i Hipp Hipp!, SVT). Hon är även medlem i slagverkskollektivet Six Drummers som gjort den hyllade kortfilmen ”Music for One apartment and Six Drummers” och långfilmen ”Sound of Noise”, bägge nominerade i Cannes. Six Drummers har turnerat med konserter i Ryssland, USA och Mexico." - Sanna Persson Halapi


Lyssna här: https://sonymusic.lnk.to/KarlBertilJonsson

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter