Gå direkt till innehåll
Storslaget julalbum av Adolf Fredriks musikklasser – redan hunnit toppa Sverigetopplistan

Pressmeddelande -

Storslaget julalbum av Adolf Fredriks musikklasser – redan hunnit toppa Sverigetopplistan

Nu vankas det snart juletider med uppvärmd glögg och jullåtar på högvarv. Adolf Fredriks musikklasser - den prestigefyllda grundskolan med körprofil – har släppt album med en storslagen liveinspelning, som redan har hunnit toppa den klassiska Sverigetopplistan.

Lyssna på albumet här.


Att spela in en julskiva där barn- och ungdomsrösten är instrumentet känns extra roligt och angeläget – ett instrument du har under ett begränsat antal år och som passar perfekt till att sprida julstämning. Att kliva in i den klangvärlden borde göra oss till bättre människor! Utan att anstränga dig kommer sången förflytta dig till braskvällar, pyntade rum med julens alla dofter och luciatåg där ljusen tränger undan mörkret.” – Helena Ströberg, Producent och Körledare.

Totalt har 1250 elever medverkat på inspelningen, med cirka 250 talangfulla elever på varje spår, av albumet som bjuder på klassiska julsånger. Med låtar som Jul, Jul, Strålande Jul, Sankta Lucia i klassisk körtappning samt Nu tändas tusen juleljus med brasskvartett ämnar albumet att värma och leda lyssnaren genom årstidens mörker.

Mer om skolan:

Adolf Fredriks musikklasser är en prestigefull grundskola med körprofil, som bedriver undervisning på en internationell och nationell nivå med musikupplevelser utöver det vanliga. Här har bland andra stora namn som Molly Sandén, Peter Jöback och Carola Häggkvist tidigare spenderat sina barndomsår. En stor del av deras profilverksamheter är deras årliga konserter, övriga arrangemang och samarbeten där eleverna blir anlitade som artister. 

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Malin Wiklund

Malin Wiklund

Presskontakt PR Manager 076 140 37 17